Σελίδες

20 Μαΐ 2010

Με την κεντρική ομιλία του στελέχους του ΠΑΜΕ Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλου, ολοκληρώθηκαν στις 11:30
οι ομιλίες στελεχών του ΚΚΕ στην πλατεία Ομονοίας,
απ' όπου ξεκίνησε η πορεία.
Το μεσημέρι, η πορεία κινείτο προς το σταθμό του Θησείου, ενώ ακόμη υπήρχαν κάποιοι διαδηλωτές στην αρχή της, στην Ομόνοια.
Οι διαδηλωτές μετά τη λήξη των ομιλιών κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς,
το κτήριο του οποίου είχε καταληφθεί συμβολικά από το ΠΑΜΕ.
Τόσο ο κ. Παπακωνσταντόπουλος όσο και οι προηγούμενοι ομιλητές εξέφρασαν την έντονη οργή τους για την προβοκάτσια όπως είπαν, που έχει ενορχηστρωμένα ξεκινήσει από την κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ και τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων, προκειμένου να αμαυρωθεί ο αγώνας του ΠΑΜΕ κατά των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ληφθεί και θα συνεχιστούν.
Ευθείες υπήρξαν οι βολές κατά του κ. Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ.
Όπως επανειλημμένα ειπώθηκε, προβοκατόρικα στοιχεία του ΛΑΟΣ είχαν παρεισφρήσει στην πορεία της 5ης Μαΐου, προκειμένου να δημιουργήσουν επεισόδια.
"Όσες προβοκάτσιες και αν στήσουν η επαγρύπνηση και η σιδερένια πειθαρχία στις γραμμές του ΠΑΜΕ θα τις ακυρώσει", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντόπουλος.

Επικριτικοί ήταν οι ομιλητές κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που "έχει χαρακτηρίσει υπόδειγμα το νόμο Ρέππα" και μίλησαν για "συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες".
Τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ως συνέπεια "τη δραματική μείωση των συντάξεων που καταδικάζουν τους εργαζόμενους μέχρι τον τάφο και αφαιρούν από τους νέους το δικαίωμα να ελπίζουν στο μέλλον", ήταν στο επίκεντρο των ομιλιών.
Όπως τονίστηκε, πέρα από τη βασική σύνταξη των 400 ευρώ, στο ασφαλιστικό δεν παρέχεται καμιά εγγύηση από το κράτος ότι οι εργαζόμενοι θα εισπράξουν στο τέλος του εργασιακού τους βίου ανταποδοτικές συντάξεις - υπονοώντας το μεγάλο κίνδυνο να εμφανιστούν και στην Ελλάδα φαινόμενα ENRON (την εταιρία που στέρησε συντάξεις από εκατομμύρια χιλιάδες Αμερικανούς εργαζόμενους).
"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω", σημείωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο κ. Παπακωνσταντόπουλος προειδοποίησε ότι "θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους σε κάθε τόπο δουλειάς. Θα συγκεντρώσουμε και άλλες δυνάμεις, δεν θα υποκύψουμε στο φόβο της εργοδοτικής προπαγάνδας".
Οι ομιλητές προειδοποίησαν επίσης για την ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων και των υποδομών της χώρας, ενώ ο κεντρικός ομιλητής τόνισε "καταλαβαίνουμε το φόβο των πλουτοκρατών για το ΠΑΜΕ, δεν θα κάνουμε καμιά θυσία για την πλουτοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου